Belföld

Ittas rendőr gázolt

Két nőt gázolt el egy ittas rendőr a Nógrád megyei Somoskőújfalun. A sofőr megállás nélkül továbbhajtott a baleset helyszínéről. Az eset még január végén történt, de a rendőrség csak most hozta nyilvánosságra.

Egy 26 éves salgótarjáni férfi január 24-én az általa vezetett személygépkocsival Salgóbánya irányába tartott, amikor elütött két, az út szélén sétáló gyalogost. A 37, illetve 78 éves helybeli nők nem sokkal korábban szálltak le a menetrend szerint közlekedő autóbuszról. Az egyik nő súlyos, míg a másik könnyű sérüléseket szenvedett.

A sofőrt rövid idő elteltével a rendőrök a lakásáról állították elő. Az ellenőrzés során kimutatható volt, hogy az autót vezető férfi alkoholt fogyasztott. Az elkövető a Budapesti Rendőr-főkapitányság állományának motoros rendőre.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti alosztálya az ügyet segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntette megalapozott gyanúja miatt megküldte a Salgótarjáni Nyomozó Ügyészségnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik