Belföld

A biztonsági őr akadályozta meg a bankrablást

Bankot akartak kirabolni hétfőn Budapesten, az akció azonban sikertelenül végződött. Az elmúlt két hónapban nyolc pénzintézetet támadtak meg a fővárosban.

Délelőtt egy zuglói, Kerepesi úti bankba lépett be egy ismeretlen férfi, majd – feltehetőleg fegyverrel – a készpénz átadására szólította fel az alkalmazottakat. A biztonsági őr közbelépett: megkísérelte elvenni a támadó fegyverét, majd dulakodni kezdtek. A férfi valószínűleg nem számított a biztonsági őr fellépésére, s végül pénz nélkül menekült el a bankból. A rablási kísérlet során lövés nem dördült, személyi sérülés sem történt.

Legutóbb január 28-án fosztottak ki egy bankfiókot a Váci úton, egy bevásárlóközpontban. Ugyanaznap egy pénzszállítót is kiraboltak Óbudán az Eurocenternél. Előtte néhány nappal két XI. kerületi pénzintézetet raboltak ki. Január 13-án, egy óbudai bank kifosztásánál a rabló túszt is ejtett, akit később elengedett, és sikerült egérutat nyernie.

Decemberben egy újbudai és egy ferencvárosi pénzintézetet raboltak ki. Az elkövetők feltehetőleg ott is fegyverrel fenyegették meg a banki dolgozókat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik