Belföld

Nem kér a tüntetésből az MSZP

Simon Gábor (MSZP), Miskolc egyéni országgyűlési képviselője tart attól, hogy a miskolci városi kapitány mellett vasárnap délutánra meghirdetett, és szerinte okafogyottá vált szimpátiatüntetést egyesek az eredetitől eltérő célra használhatják fel.

A szimpátiatüntetés lényegében mára okafogyottá vált, hiszen a kapitány ismét betölti posztján, ugyanakkor úgy tűnik, ezt a demonstrációt egyesek másra kívánják felhasználni – mondta a politikus.

“Nem kérünk a rasszizmusból, nem kérünk a szélsőségekből, nem kérünk a szélsőjobboldali demonstrációból”, és azt kérem mindazoktól, akik interneten bejelentkeztek, hogy ide akarnak jönni Miskolcra, és szónokolni nekünk, ne tegyék” – fogalmazott Simon Gábor. “Ne tegyék, mert nem ez volt a rendezvény eredeti célja, és nem ez volt a miskolciak összefogásának célja” – tette hozzá.

Megjegyezte: szombaton az MSZP miskolci országgyűlési képviselői még azt közölték, hogy a vasárnap délutánra Pásztor Albert mellett meghirdetett demonstráción részt vesznek, amennyiben az a megindult szerveződés szerint békés szimpátiatüntetés lesz, és amelyen a résztvevők némán, egy szál égő gyertyával lesznek jelen.

A rend városa

Miskolc a rend városa kell hogy legyen, és ne néhány szélsőségesnek a politikai játszótere. Ez egy kiegyensúlyozott, fejlődő város, minden kisebbséggel együtt, közösen épül, fejlődik ez a város – mondta.

Emlékeztetett arra, hogy Miskolc szinte egy emberként fogott össze a város rendőrkapitánya mellett, nemcsak pártállástól függetlenül a politikusok, hanem különböző szervezetek, és maguk a városlakók is. Ezt tanúsítják a különböző internetes bejegyzések is – mondta Simon Gábor.

Maradjanak otthon

Káli Sándor, Miskolc polgármestere is arra kérte a miskolciakat vasárnap, hogy maradjanak otthon, Miskolc legyen továbbra is a “rend városa”.

A szervezők ugyanakkor bejelentették, hogy a demonstrációt megtartják, mert Pásztor Albert miskolci rendőrkapitányt úgy helyezték vissza posztjára, hogy figyelmeztetést kapott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik