Belföld

Szétlopják a sarkadi Tescót

A tulajdonos úgy döntött, hogy inkább bezáratja sarkadi üzletét, mint tovább tűrjön. A boltból a bevásárlókocsiknak a kilencven százalékát ellopták és volt olyan, hogy az ajtón dobálták ki a mosóport.

Ha nem normalizálódik a helyzet bezárják, felszámolják a sarkadi Tescót — ismételte meg a tulajdonosok felhatalmazásával a sarkadi testület tegnapi ülésén Bai Zsolt, a Tesco Global Áruházak Zrt. regionális biztonsági vezetője. Azt is hozzátette: ennek semmi köze a gazdasági válsághoz, kizárólag a megsokasodott lopások következménye lenne a döntés.

Jelenleg már öt vagyonőr, köztük kutyás biztonsági ember is vigyáz a sarkadi szupermarket rendjére, vagyonbiztonságára és a dolgozókra – írja a Békés megyei online napilap, a beol.hu.

Mindennaposak voltak a lopások, s emellett nem egy esetben tettlegesen bántalmazták az ott dolgozókat. Kesztyűs Gyöngyi, a sarkadi Tesco vezetője elmondta, hogy a szupermarket megnyitásakor 200 bevásárlókosárral rendelkeztek, ma mindösszesen 20 van meg belőle. Volt olyan, hogy az ajtón dobálták ki a mosóport, kávét a bevásárlókosárral együtt — említette a szupermarket vezetője.

A testületi ülésen elhangzottak szerint a lopásokkal a helyi roma kisebbséget vádolják. Oláh Károlyné képviselő, egy személyben a Sarkadi Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke az ügy miatt összehívott ülésen arra utalt, hogy a városban elszabadult a pokol. Ugyanakkor azt kérte, hogy senki ne általánosítson, de a bűnelkövetőkre a törvény szigorával sújtsanak le a hatóságok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik