Belföld

A vajda védi a cigányozó rendőrfőnököt

A megyei vajda annak adott hangot, hogy nem kellett volna elbocsájtani a miskolci rendőrkapitányt. Szimpátiatüntetés is lesz a városban.

A Borsod megyei vajda védelmébe vette a posztjáról más beosztásba helyezett miskolci rendőrkapitányt. Lakatos Attila azt mondta, mélységesen felháborította, ami Pásztor Alberttel történt.

“Egy olyan emberről beszélünk, aki feltette az életét a rendőri munkára”, tisztességgel, becsülettel végezte a feladatát – fogalmazott Lakatos Attila. Mint hozzátette: azért a mondatáért, amely szerint az elmúlt két hónap rablásait, lopásait cigány származásúak követték el, “nem lett volna szabad felfüggeszteni, ezt nem lehetett volna megtenni a miskolci rendőrkapitánnyal, mert ő csak tényeket közölt, nem rasszista megnyilvánulás volt”.

Lakatos Attila megjegyezte, ő maga vajdaként számos fórumon elmondta: “igen, van cigánybűnözés”. Ilyenkor nem arról beszél, hogy egy biciklin a roma ember hazatolja a fát az erdőről, mert különben megfagyna, hanem arról, amikor fiatal emberek, akár 200-300 forintért bántalmaznak valakit, és ezek az elkövetők cigány származásúak – magyarázta.

Az MTI azon információjára, miszerint vasárnapra szimpátiatüntetést szerveznek Miskolcon a kapitány érdekében, úgy reagált: örül a demonstrációnak, mert ez az ember megérdemli, hogy kiálljanak mellette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik