Belföld

Sok a baleset Somogyban a havazás miatt

Kamionok akadtak el, busz csúszott árokba, autók ütköztek össze csütörtökön a hóesésben Somogy megyében.

Somogyban a szerda este kezdődött és azóta folyamatos havazás ellenére járhatóak a fő- és a mellékútvonalak, nagyobb fennakadás nem volt. A megyében 30-40 munkagép takarítja az utakat, amelyek hókásásak, latyakosak, de mindenhol járhatóak. Reggel a 67-es úton Somogyaszaló és Kaposvár között több kamion is elakadt a Kaposvárhoz közeli desedai emelkedőn. A járművek a meglehetősen rossz állapotú gumik miatt nem jutottak fel a síkos szakaszon.

Koccantak, csúsztak

Reggel óra több bejelentés érkezett árokba csúszott járművekről, koccanásokról. Somogyvámos és Kaposvár között egy busz csúszott árokba, itt személyi sérülés nem történt. Kaposmérő és Kaposvár között a benzinkútnál egy busz az árokba lökött egy személyautót, amelynek utasai könnyebben megsérültek. Szentbalázsnál két személygépkocsi ütközött össze, az utasok könnyebben megsérültek.

Sok az elakadt kamion (fotó: MTI)

Sok az elakadt kamion (fotó: MTI)

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletesének tájékoztatása szerint Szentbalázs és Gödre között megcsúszott és az úton keresztbe fordult egy kamion, teljesen elzárta az utat. A műszaki mentéshez a kaposvári tűzoltók vonultak ki, visszaemelték az útra a járművet. A tűzoltók délelőtt öt kamion műszaki mentésében vettek részt.

Volán-járatok is késnek

Az éjszakai havazás főként Kaposvár környékén okozott fennakadásokat a buszközlekedésben. A Kapos Volán Zrt. néhány járata késett, s volt, amit nem is indítottak el. A távolsági járatok menetrend szerint közlekedtek.

Bővebb időjárási előrejelzésekről itt olvashat.

Folyamatosan frissülő közlekedési hírekről itt olvashat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik