Belföld

Nincs áram 89 településen

Csütörtökön reggel még 89 nyugat-dunántúli településen vagy településrészen szünetelt az áramszolgáltatás.

Az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. igazgatóságának elnöke, Patay László elmondta: a térségben jelenleg 14 ezer háztartást érint a kimaradás, a legsúlyosabb helyzet továbbra is Zala megyében van, ahol összesen 65 településen okoz problémákat a kedden este kezdődött havazás miatti üzemzavar.

A szakember reményei szerint a délelőtt folyamán a fogyasztók többségénél helyre tudják állítani a szolgáltatást, de a kidőlt oszlopok, elszakadt vezetékek megközelítése egyes helyeken jelentős erőfeszítést kíván. Több helyütt nagyon nehéz a meghibásodások helyszínének megközelítése.

A kedden este kezdődött havazás miatt az első időszakban több mint 52 ezer háztartást érintett a Nyugat-Dunántúlon az áramkimaradás. Zala, Vas, Veszprém és Somogy megyei településeken szűnt meg vagy szakadozott a szolgáltatás. Több helyen második napja nincs víz, mert az áramhiány miatt nem működnek a szivattyúk, a központi fűtéssel ellátott házakban pedig szintén emiatt nem tudnak fűteni.

Az éjszaka a tűzoltók műszaki mentőgépkocsiján lévő aggregátorral több településen is működésbe hozták a vízkutak szivattyúit, hogy a hálózatba ismét víz kerüljön.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik