Belföld

34 település marad sötétben péntekig

Harmincnégy településen még nem tudta teljes egészében helyreállítani a szolgáltatást az áramszolgáltató. Más források szerint pedig még 74 településen akadozik az ellátás a havazások miatt.

Az ellátatlan településrészek között sok a külterület, illetve pincesor, csak hat-nyolc olyan község van, amely teljes egészében ellátatlan maradhat péntekig – – mondta csütörtök kora este Patay László, az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. igazgatóságának elnöke. Azt viszont nem tudta megmondani, hogy melyek ezek a települések. Szavai szerint kollégái összesítik a listát.

A Vas megyei védelmi bizottsághoz beérkezett információ szerint a megyében 16 órakor 12 településen még teljes áramszünet volt, további öt településen pedig csak részleges volt az áramszolgáltatás. Az E.ON saját – az MTI birtokában lévő – jelentése szerint Vas, Zala és Somogy megyében 16 órakor összesen még 74 település volt érintett teljesen, vagy részlegesen az áramszünetben.

Patay László erről azt mondta, kollégáik jelenleg is megfeszített erővel, nagyon nehéz körülmények között dolgoznak a szolgáltatás mielőbbi helyreállításán. Teljesen felázott szántóföldeken, szinte megközelíthetetlen helyeken kell oszlopokat állítani, olyan helyekre kell darut eljuttatni, ahol még a lánctalpas járművekkel is sokszor megsüllyednek – mondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik