Belföld

Vita lesz az Országgyűlés feloszlatásáról

Az MSZP megszavazza a „parlamentoszlató" fideszes indítvány napirendre vételét, de a végszavazáson nemmel szavaz. A SZDSZ még a napirendre vételt sem támogatja.

Az SZDSZ parlamenti frakciója úgy döntött, hogy a csütörtöki rendkívüli parlamenti ülésen nem fogja támogatni a Fidesznek az előrehozott választásokra tett indítványát – közölte Fodor Gábor.

A pártelnök úgy fogalmazott, a szabad demokraták azt szeretnék, hogyha a magyar politika olyan irányba indulna el, ahol a pártok összefogva tennének megvalósítható javaslatokat a válság kezelésére.

A politikus szerint jelenleg a válságkezelés a legfontosabb, nem pedig a válság elmélyítése, a Fidesz javaslata viszont az utóbbit szolgálná.

Kérdésre válaszolva hozzátette, a liberálisok a fideszes indítvány napirendre vételét sem támogatják.

Az MSZP-frakció is nemmel fog szavazni az Országgyűlés feloszlatását kezdeményező fideszes indítványra – közölte Lendvai Ildikó frakcióvezető.

A szocialisták támogatni fogják, hogy a parlament rendes ülésén a javaslatot napirendre tűzzék, megtárgyalják és szavazzanak is róla, de az előterjesztés tárgyalását követő végszavazásnál az MSZP nemmel voksol az előrehozott választásra és kampányra – írja közleményében a szocialista politikus.

Lendvai Ildikó szerint a csütörtöki rendkívüli parlamenti ülésen a képviselők képet kaphatnak arról, hogy az egyes pártoknak, így a Fidesznek is, milyen valóságos programja van a gazdasági világválság elleni védelem megszervezésére. Ezért a programok megismerésére hivatott rendkívüli ülést követő első ülésen a szocialisták készek napirendre tűzni a Fidesz javaslatát – fűzte hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik