Belföld

Újra elfogták az amatőr bankrablót

Ismét megkísérelt kirabolni egy bankot Szombathelyen az a férfi, aki hétfőn még egyszerűen csak a pénz átadására szólította fel az alkalmazottakat, szerdán azonban már kést is vitt magával egy másik bankba annak érdekében, hogy pénzhez jusson.

Hollósi Gábor, Szombathely rendőrkapitánya elmondta: a délelőtti órákban érkezett riasztás a rendőrség ügyeletére az egyik pénzintézet belvárosi fiókjából. A rendőrség rövid idő alatt nagy erőkkel vonult a helyszínre, ahol elfogták a bankrablót.

Már a bankfiókban kiderült, hogy az elkövető azonos azzal a férfival, aki hétfőn egy másik bakban már megpróbált pénzhez jutni, majd amikor kérését nem teljesítették, nyugodtan megvárta a rendőröket, akik őrizetbe vették. Rablás miatt indult ellene eljárás, de az ügyészség nem látta indokoltnak előzetes letartóztatását, ezért szabadon engedték.

Már kést is vitt

A férfi szerdán délelőtt egy másik bankba tért be, odalépett a pénztároshoz és közölte: “Ez egy bankrablás, adjon át egymillió forintot”, majd a kabátjából elővett egy 12 centiméter pengehosszúságú kést, amivel elkezdett hadonászni.

A pénztáros ugyan megijedt, de megnyomta a rablásjelzőt, a bankban dolgozó biztonsági őr pedig lefegyverezte és a rendőrség kiérkezéséig visszatartotta a támadót.

Nem tud beilleszkedni

Hollósi Gábor elmondta: a férfi nemrég szabadult hosszabb börtönbüntetésből. Kihallgatása során elmondta, hogy a civil életbe nem tudott beilleszkedni, a létfenntartását, gyógykezelését nem tudja biztosítani. A rendőrkapitány szerint ezért – feltehetően – vagy pénzt szeretett volna szerezni, vagy ismét börtönbe akart kerülni.

Hollósi Gábor elmondta azt is, hogy a rendőrség nem szüntette meg az eljárást a férfival szemben az előző rablási kísérlet ügyében sem, most azonban az a minősítő körülmény, hogy kést is használt a bűncselekmény elkövetésénél, súlyosabb büntetést vonhat maga után. A rendőrség kezdeményezte a férfi előzetes letartóztatását, s gyorsított eljárásban kívánják bíró elé állítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik