Belföld

Újabb bankot raboltak ki

Nagyüzem van a bankrablóknál - reggel pénzszállítót raboltak ki, majd egy Váci úti bankfiókot. Az elkövetőket keresi a rendőrség, a medinai posta kirablóit viszont már elfogták. Szakmai egyeztetésre hívta Bencze József altábornagy, országos rendőrfőkapitány a bankszövetséget és a bankok biztonságát felügyelő cégek képviselőit.

Újabb bankot raboltak ki Budapesten szerda délelőtt, ezúttal egy Váci úti bevásárlóközpontban lévő bankfiókot fosztott ki ismeretlen elkövető – közölte a rendőrség.

Papp Péter, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese elmondta, hogy a 30 év körüli, baseballsapkát és napszemüveget viselő férfi feltehetően fegyverrel követelt pénzt a bank alkalmazottaitól. A rabló a kapott összeggel gyalogosan menekült el a helyszínről.

A bűncselekmény során lövés nem dördült el, személyi sérülés nem történt – tette hozzá.

Helyszínelnek

Az MTI-nek a helyszínről származó információja szerint az Unicreditnek a Duna Plazában lévő bankfiókját szalaggal lezárták, de a bevásárlóközpont forgalmát semmi nem zavarja. A helyszínelés jelenleg is tart.

Az Unicredit Bank, Duna Plazában lévő fiókjában a biztonsági kamera által készített felvétel (fotó: MTI)

Az Unicredit Bank, Duna Plazában lévő fiókjában a biztonsági kamera által készített felvétel (fotó: MTI)

Pár órával korábban egy férfi az Eurocenterben rabolt ki egy pénzszállítót; a rendőrség egyelőre nem tudott információval szolgálni arról, van-e összefüggés a két rablás között.

Akik már megvannak

Kirabolta a medinai postát szerda reggel két álarcos férfi, az elkövetőket egy ellenőrzési pontnál elfogták – közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója. Törökné Kaszás Rozália elmondta, hogy kilenc óra előtt néhány perccel két férfi fegyverrel kényszerítette az egyszemélyes medinai postahivatal alkalmazottját a postán lévő pénz átadására. A nő megijedt és átadta a pénzt, majd néhány perccel később bejelentette a rablást a rendőrségnek.

A rendőrök lezárták a községből kivezető útvonalakat, egy ellenőrzési pontnál körülbelül egy óra múlva elfogták a két férfit – tette hozzá a bűnügyi igazgató.

egyeztetés

Szakmai egyeztetésre hívta Bencze József altábornagy, országos rendőrfőkapitány a bankszövetséget és a bankok biztonságát felügyelő cégek képviselőit a napokban megszaporodott bankrablások miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik