Belföld

Hóvihar is jöhet

Szerdán borult lesz az ég, sokfelé hullik majd csapadék. Dunántúlon hó, a Duna vonalán havas eső, keleten eső. Akár 6 fok is lehet a hőmérséklet.

Országszerte borult lesz az ég, és immár sokfelé várható csapadék. Ez nyugaton hó formájában hullik, így ott 10 centiméternél vastagabb hótakaró is képződhet. Vas megyében már szerda reggel 20 centis volt a hótakaró.

A Dunántúl keleti részén eső, havas eső, hó egyaránt eshet, keletebbre eső valószínű, ami ott inkább csak az Északi-középhegység magasabban fekvő területein válthat havazásba. Főleg a déli megyékben jelentős csapadékmennyiségre számíthatunk.
Töltse fel Ön is téli fotóit az FN Tudósítóba, ahogy olvasónk (mezita) tette!

Töltse fel Ön is téli fotóit az FN Tudósítóba, ahogy olvasónk (mezita) tette!

A Dunántúlon az északi, keleten az északkeleti szél többször megerősödik, sőt nyugaton viharos széllökések is lehetnek, további hófúvást okozva. A középső és a délkeleti tájakon csak néha élénkül meg a légmozgás.

Hóvihar is jöhet 2

Csütörtökön még sok lesz a felhő, és többfelé várható csapadék, bár az előző napokhoz képest már kisebb mennyiségben. Nyugaton és délen havazás, másutt havas eső, eső valószínű. Péntektől már gyakrabban szakadozik fel a felhőzet, de szórványos hószállingózás, hózápor még előfordulhat, és a gyakran élénk északkeleti széllel folytatódik a hideg levegő beáramlása. Vasárnaptól ez a légtömeg nyugalomba jut felettünk: immár egyre gyakrabban süt ki a nap, gyengül a légmozgás, de a keményen fagyos éjszakák után várhatóan napközben is alig emelkedik fagypont fölé a hőmérséklet.

A meteorológiai előrejelzésekről bővebben az FN időjárás oldalán olvashat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik