Belföld

Ellenőrzi az ivást Salgótarján

Salgótarjánban is életbe lépett idén a szesztilalom, vagyis este 10 és reggel hat óra között nem lehet alkoholt árusítani. A rendelet máris életbe lép, a türelmi időszak letelt.

Fenvyesi Gábor, a város fideszes alpolgármestere már korábban elmondta: november 14-én minden olyan üzletet tájékoztattak, amelynek működési engedélyében szeszes ital, illetve alkohol jellegű termékek árusítása szerepelt. Kádár Zsombor, a megyeszékhely jegyzője felvette a kapcsolatot a rendőrséggel, így mostantól szigorú ellenőrzések várhatóak.

Lapunk információi szerint az elmúlt évben közterületen történt szeszesital fogyasztás miatt 23 alkalommal történt intézkedés a nógrádi megyeszékhelyen. Az alpolgármester szerint a rendőrség, a polgárőrség, a térfigyelő kamera-rendszer, valamint a most elfogadott rendelet együtt azt eredményezi, hogy a vendéglátóipari egységekbe koncentrálódik az alkoholfogyasztás, amely így ellenőrizhetőbbé válik.

Az egyes szabálysértésekről szóló kormányrendelet évtizedek óta tiltja a közterületi szeszes italfogyasztást, valamint a 18. életévet be nem töltött személy kiszolgálását szeszes itallal. Amennyiben a rendőr ilyen szabályszegést észlel, helyszíni bírságot szab ki vagy szabálysértési feljelentést tesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik