Belföld

Betiltották a gárda gyűlését

Közlekedési okokra hivatkozva nem engedélyezték a magyar gárda mozgalom gyűlését Ivánon, bár a szervezők megváltoztatták a vonulás útvonalát és a nagygyűlés helyszínét.

Megtiltotta a magyar gárda mozgalom szombatra, a Győr megyei Ivánban tervezett rendezvényét a rendőrség.

Miután a soproni kapitányság nem engedélyezte a gárda szombaton tartandó felvonulását a községben, a mozgalom képviselője újabb bejelentést tett, e szerint megváltoztatták a vonulás útvonalát és a nagygyűlés helyszínét. E program megtartását tiltotta most meg a rendőrség. Az alezredes indoklásként felhozta, hogy a közlekedés zavartalanságának biztosításában a rendezvény komoly hátrányt okozna, a közúti forgalom elterelése pedig nem oldható meg.

A rendőrség sajtóreferense szerint a rendezvény megtartásánál nemcsak az ott résztvevők jogát, hanem az egész közösség érdekét figyelembe véve mérlegeli a rendőrség, hogy a gyülekezés és a mozgás szabadságát az adott helyszínen és időben a jogszabályok alapján tudja-e biztosítani. A gyülekezési jog gyakorlása nem járhat mások alapvető jogainak sérelmével, megbotránkozást és félelmet másokban nem kelthet – mondta az alezredes.

Linter Tibor iváni polgármester közölte: az iváni önkormányzat határozatlan időre felfüggesztette a magyar gárda szombatra tervezett nagygyűlését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik