Belföld

Áramkimaradást okoz a hó a Nyugat-Dunántúlon

A kedd este kezdődött havazás miatt folyamatosak az üzemzavarok Zala, Vas és részben Somogy megyében, az E.ON szerdai tájékoztatása szerint mintegy ötvenezer ügyfelet érint az áramkimaradás.

Az áramszolgáltató az MTI-t arról tájékoztatta, hogy más területekről történő munkaerő-átcsoportosítással, valamint alvállalkozók bevonásával nagy erőkkel folyik a hibaelhárítás. Az időjárás azonban nem javul, ami rendkívüli mértékben megnehezíti a munkavégzést, megbecsülni sem tudják, hogy az érintett településeken mikor áll helyre a teljes szolgáltatás, egyelőre a kárfelmérésnél és a hibák behatárolásánál tartanak – tették hozzá.

(fotó: MTI)

Járhatatlanná vált a 86-os út (fotó: MTI)

Az E.ON közleménye szerint az üzemzavar Szombathely, Ikervár, Celldömölk, Sümeg, Zalaegerszeg, Lenti, Szentgotthárd, Körmend térségére, valamint a Nagykanizsa környékén található középfeszültségű hálózaton, így Nagykanizsán kívül Söjtör, Bucsuszentlászló, Bak, Bánokszentgyörgy, Letenye, Bázakerettye, Hahót, Pacsa, Nagyrada, Marcali térségében lépett fel, ez utóbbi körzetben a kisfeszültségű hálózaton is hibákat okozva.

A társaság tájékoztatása szerint a vezetékekre tapadó hó miatt több esetben elszakadtak a légvezetékek, de gyakori az is, hogy a hó súlya miatt kidőlt fák tettek kárt a hálózatban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik