Belföld

Tolnában sok falu elérhetetlen

Tolna megyében több alsóbbrendű út továbbra sem járható. A Gemenc Volán Zrt. több mint tíz településre nem indítja el járatait.

Bonyhád térségében Tevel, Kisvejke, Kurd, Dombóvár környékén Jágónak, Lápafő, Szakcs felé nem közlekednek a menetrendszerinti járatok, és nincs autóbusz-közlekedés Fürged, Nagyszékely, valamint több hegyháti község felé sem.

A Magyar Közút Kht. csak a délutáni órákban tudta elkezdeni az alsóbbrendű utakon a jégmentesítést, és továbbra sem ajánlja a Volánnak azt, hogy elindítsa járatait.

A mentőszolgálat a nap folyamán a szokásosnál kétszer több, mintegy 80 hívást kaptak. Egy Ozorára tartó mentőautó elakadt a jeges úton; a beteg gyermeket késéssel bár, de időben orvoshoz juttatták. A szekszárdi Balassa János Kórház főigazgatója felszólította az orvosokat, hogy csak azokat a műtéteket végezzék a tervezettek közül, amelyeknek nincs vérigénye. Előfordulhat ugyanis, hogy a kórháznak napokig a jelenlegi vértartalékból kell gazdálkodnia. Sürgős műtétek azonban nem maradnak el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik