Belföld

64 ezer aláírás a parlament önfeloszlatásáért

Összegyűlt a szükséges mennyiségű aláírás a Magyar Polgári Demokráciáért Alapítvány (MPDA) által elindított népi kezdeményezéshez, amely a parlament önfeloszlatását célozza - olvasható a szerdai Magyar Hírlapban.

Fritz Tamás politológus a lapot arról tájékoztatta, hogy a szükséges ötvenezer helyett hatvannégyezer aláírást gyűjtött össze a tavaly év végén lejáró határidőig a Magyar Polgári Demokráciáért Alapítvány és a vele együttműködő Budakalászi Polgári Körök Szövetsége annak a népi kezdeményezésnek a keretében, amelynek célja a parlament önfeloszlatása.

Elmondta az is, hogy az aláírási íveket már átadták az Országos Választási Bizottságnak, amelynek a 45 napos határidő betartásával február 12-ig van ideje arra, hogy hitelesítse azokat. Ha ezt megteszi, akkor már a tavaszi ciklus kezdetén a képviselők asztalán lesz majd a kérdés – olvasható a cikkben.

A Magyar Hírlapból kiderül, hogy a kezdeményezők tervei szerint azon a napon, amelyiken az Országgyűlés szavaz a népi kezdeményezésről, átnyújtják ezeket az aláírásokat Szili Katalin házelnöknek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik