Belföld

Titokban marad, mennyit kaszál a Centrum Kft.

Másodfokon elvesztette a Centrum Parkoló Rendszer Kft.-vel szemben indított perét a Lát-Kép Egyesület, amelyet azért indított, hogy a parkolótársaság adja ki neki a cég bevételeivel és azok felhasználásával kapcsolatos adatait.

A jogerős ítéletet kedden hozta a Fővárosi Bíróság tanácsa, amely azzal indokolta az ítéletét, hogy a Lát-Kép Egyesület eredeti megkeresése, amellyel a parkolótársasághoz fordult, túlságosan általános, és pontatlanul volt megfogalmazva.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság 2008 júniusában kötelezte arra az alperes Centrum Parkoló Rendszer Kft.-t, hogy adja ki a gazdálkodásával kapcsolatos adatait a Lát-Kép Egyesületnek. A civilek azért indítottak pert, mert 2007 februárjában hiába kérdeztek rá a parkolótársaságnál bizonyos, szerintük közérdekűnek minősülő adatokra, a kft. nem válaszolt nekik.

Az egyesület arra volt kíváncsi, hogy 2000 és 2006 között évenkénti bontásban mennyi volt a cég bevétele, ebből mennyit fordított fejlesztésre és személyi kiadásokra, továbbá mennyi pénzt juttatott a cég bevételeiből a parkolási területek tulajdonosainak, azaz a kerületi önkormányzatoknak. Az elsőfokú ítélet ellen a cég akkor fellebbezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik