Belföld

Gyurcsány: a politikusoknak össze kell fogniuk az országért

A politikusoknak támogatniuk kell az összefogást, az ország nem a pártok és a politikusok ügye, hanem a nemzeté - írta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök újév alkalmából kiadott közleményében.

A gazdasági világválság következményei sokak biztonságát, nyugalmát, mindennapi megélhetését veszélyeztetik, ezért ezt minden erővel csökkenteni kell – állapítja meg a miniszterelnök, aki szerint az “új helyzetet nem lehet a régi eszközökkel kezelni”.

Ahogyan a megváltozott viszonyok között a családok sem tehetik meg, hogy a régi módon intézik ügyeiket, úgy a politika sem elégedhet meg a régi klisékkel, minden politikus azzal teheti a legtöbbet a hazájáért, ha nem azt nézi, mivel gyengítheti, támadhatja a másikat, hanem azt, hogy mivel erősítheti és támogathatja az összefogást – áll a közleményben.

A miniszterelnök szerint a világgazdasági válság lehetőséget is rejt magában. Ha képesek vagyunk felülemelkedni a részérdekeken, a rövid távú kihívások leküzdésén túl megegyezésre juthatunk a hosszabb távú közös feladatokról is. Akkor nem csak átvészelhetjük a válságot, de megerősödve kerülhetünk ki belőle – hangsúlyozta. Az eszközökről sokféleképpen lehet gondolkodni, de a cél közös: mindenki azt akarja, hogy Magyarország erős, biztonságos ország legyen, polgárai pedig elégedettek – mutatott rá.

A szükséges változtatások mindegyike arról szól, milyen országot hagyunk hátra gyermekeinknek. Ez pedig mindannyiunkon múlik. Ezért mindez nem a pártok vagy a politikusok ügye, hanem az országé, az egész nemzeté – fogalmaz újév alkalmából kiadott közleményében a miniszterelnök.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik