Belföld

Gyűlnek az illegális pirotechnikai eszközök a rendőrségen

Több millió forint értékben foglalt le a rendőrség pirotechnikai termékeket a fővárosban; a szabálysértők fejenként 50 ezer forintos pénzbírságot kaptak.

A december 18-i akcióban három, XVII. kerületi lakásban tartottak házkutatást, ahonnan több millió forint értékben foglaltak le különböző pirotechnikai termékeket. Az akcióban három magyar férfival szemben, polgári felhasználású robbanóanyaggal és pirotechnikai termékekkel kapcsolatos szabálysértés miatt indult eljárás. Ennek során a szabálysértőkre fejenként 50 ezer forintos pénzbírságot szabtak ki a hatóság munkatársai.

Egy másik, vasárnapi ellenőrzés alkalmával a rendőrök a XVII. kerületi Pesti út egyik üzletében tartottak ellenőrzést, ahol a cég tulajdonosának csak I. kategóriás pirotechnikai termékek kereskedelmére volt engedélye, azonban a boltban több II. és III. kategóriás terméket is árusított. Vele szemben szintén polgári felhasználású robbanóanyaggal és pirotechnikai termékekkel kapcsolatos szabálysértés miatt indítottak eljárást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik