Belföld

Visszautasítja a csalást az SZDSZ-es kampányfőnök

Visszautasította az SZDSZ ferencvárosi kampányfőnöke azokat a Hír TV-ben, illetve a Magyar Nemzetben napvilágot látott információkat, melyek szerint a helyi időközi országgyűlési választáson a párt fizetett az ajánlócédulákért; egy magát önkéntesnek kiadó csalóról már több mint egy hónapja értesítették a választási bizottságot - derült ki Janás Ferenc közleményéből.

“Nevetséges próbálkozásnak tartjuk a Hír TV legújabb kísérletét arra, hogy a IX. kerületi időközi választáson szereplő jelöltünket befeketítse. Az SZDSZ – más pártokkal ellentétben – most is törvényesen gyűjtötte össze kopogtatócéduláit” – tartalmazza a közlemény.

Az SZDSZ-t többször is megkeresték magukat önkéntesnek kiadó csalók, de – ahogy a Hír TV videójából is egyértelműen kiderül – a párt ferencvárosi kampányfőnöke nem vásárolt egyetlen kopogtatócédulát sem. A televízió által bemutatott konkrét esetben a videón szereplő Janás Ferenc éppen azt próbálta megtudni az üres kopogtatócédulákkal házaló fiatalembertől, hogy kinek a megbízásából jött, és mik a szándékai – ismerteti közleményében a történteket maga a kampányfőnök.

A fiatalember egy idő után gyanút fogott, elment, és többet nem is jelentkezett – tartalmazza a közlemény, amely kitér arra is: a Hír TV “elfelejtette megemlíteni, hogy Janás Ferenc november 21-én, az ügyet követően azonnal bejelentést tett a választási bizottságnál. A bizottság az esetet ezt követően tárgyalta”.

A Magyar Nemzet szombati számában egy videofelvételre hivatkozva állította, hogy az SZDSZ kerületi elnöke fizetett az ajánlószelvényekért aktivistáknak, és az sem érdekelte, hogy a pénz reményében hozzá forduló önkéntesek milyen eszközökkel jutnak a cédulákhoz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik