Belföld

Ferihegy bírja a csúcsforgalmat

Folyamatos és zavartalan az induló forgalom kiszolgálása a Ferihegyi repülőtéren december 23-án, a karácsonyi csúcsforgalom utolsó napján.

A repülőtér 2B terminálján az összes utasbiztonsági csatorna folyamatosan működik, így a reggeli órákban átlagosan 10-15 percet kell az ellenőrzésnél sorban állni – közölte Szollár Domokos, a Budapest Airport (BA) szóvivője kedden az MTI-vel.

A sztrájk miatt kedden várhatóan egyetlen járatot sem kell törölni, az induló és az érkező gépek kisebb késésekkel ugyan, de rendben közlekednek. A Budapest Airport nem számít komoly fennakadásokra a nap folyamán.

67 alkalmazott sztrájkol

A reggeli műszak 358 dolgozójának több mint kétharmada, 242 fő vette fel a munkát, összesen 67 alkalmazott sztrájkol. Teljes létszámban dolgoznak az üzemeltetési területen, a fegyveres biztonsági őrség alkalmazottai beosztás szerint mindannyian felvették a munkát – hangsúlyozta a repülőteret üzemeltető társaság képviselője.

Az utasbiztonsági ellenőrök 46 százaléka dolgozik, akiknek 38 görög ellenőr segít. A dolgozók védett zónába történő bejutását biztosító biztonsági ellenőrök közül azonban csupán négyen dolgoznak a 33 alkalmazottból.

A repülőtér teljes forgalma továbbra is a 2B terminálon keresztül bonyolódik, itt történik az utasok biztonsági átvilágítása is. A schengeni övezetbe közlekedő nem diszkontjáratok jegykezelése a 2A terminálon zajlik, miután a BA még a múlt héten ideiglenesen bezárta az 1-es terminált – jegyezte meg Szollár Domokos.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik