Belföld

Szili a sztrájk felfüggesztését kéri karácsonyra

A közlekedési sztrájkok felfüggesztését kérte a karácsonyi ünnepek idejére Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke hétfőn az ünnepi üzenetében.

“A Magyar Országgyűlés elnökeként külön kívánok szólni azokhoz, akik munkájuk révén arra hivatottak, hogy biztosítsák az emberek utazási lehetőségeit. Kérem, hogy az ünnep idejére függesszék fel vitáikat annak érdekében, hogy a családok – gyermekek, szülők, hozzátartozók, különösen azok, akik más módon nem tudják ezt megtenni – az ország határain belül és azon túl is, eljuthassanak egymáshoz” – írta közleményében a házelnök.

Szili Katalin úgy fogalmazott: ismét küzdelmes évet hagyunk magunk mögött, Európa – és benne Magyarország is – keresi a kiutat a világ pénzügyi- és gazdasági életét megrengető válságból. Az Országgyűlés elnöke szerint az anyagi segítség mellett szellemi, erkölcsi iránytűre is szükségünk van, arra, hogy Magyarország ne legyen vesztese ennek a folyamatnak.

“Jó lenne, ha az olyan értékek, mint a szeretet, békesség, egyetértés, együttérzés, odafigyelés, gondoskodás, bizalom, hit és hasonlók teljes lényünket átjárnák és tartalmuk szerinti cselekvésre ösztönöznének bennünket. Sokszor emlegetjük együtt a hit és hitelesség fogalmát. A hétköznapi emberek szavának és cselekedeteinek egysége mutasson példát nekünk, politikusoknak is” – írta Szili Katalin.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik