Belföld

Az MDF tartózkodni fog

Az MDF meggyőződése, hogy a mai rendkívüli költségvetési bizottsági ülés nem hozhat előrelépést a sztrájkoló szakszervezetek ügyében, ezért a konzervatív párt tartózkodni fog az azon való szavazáson.

A bizottsági tagoknak kiküldött meghívó témamegjelöléséből – a sztrájkoló szakszervezetek követeléseinek kormány általi semmibevétele nyomán kialakult helyzet megvitatása – is kitűnik, hogy a szakszervezetek ügyének megvitatásában nem a parlament, és különösen nem a költségvetési bizottság kompetens, ezért kétséges, hogy bármiféle megnyugtató eredményt hozhat a mai megbeszélés.

A Magyar Demokrata Fórum veszélyesnek tartja a politika beavatkozását a munkaadók és munkavállalók vitájába, a köztük kialakult feszültséget nem a parlamentben kell feloldani.

Máris sokat árt, hogy a Fidesz nem tud dönteni arról, támogatja-e a sztrájkot vagy meg akarja azt szüntetni. Orbán Viktor a napokban azt nyilatkozta, hogy a sztrájk demokráciapróba, és hogy a tiltakozások akár előre hozott választásokat is eredményezhetnek. A mai rendkívüli költségvetési bizottsági ülés összehívásával viszont éppen a sztrájk lezárását tűzték ki célul.

Mivel az MDF nem kíván asszisztálni ehhez a kutyakomédiához, tartózkodni fog a mai bizottsági szavazáson – írja az MTI.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik