Belföld

Továbbra is jelentős késések a vasutassztrájk miatt

Továbbra is bizonytalan a vasúti menetrend a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSZSZ) munkabeszüntetése miatt, ezért útvonal rövidülésekre és jelentős késésekre kell számítani.

Budapest Déli pályaudvaron jelenleg nincs vonatközlekedés, ezért a tatabányai, a győri, a pusztaszabolcsi és a székesfehérvári vonatok a Kelenföldi pályaudvarról indulnak és oda is érkeznek. A Keleti pályaudvar bonyolítja a Budapest-Gödöllő, illetve a Budapest-Újszász-Szolnok vasúti forgalmat. A Nyugati pályaudvar működik, a ceglédi, a kecskeméti, a szegedi, a váci, a veresegyházi és az esztergomi vonatok közlekednek.

Miskolcon sztrájkolnak, ezért a vonatok egy része a Gömöri pályaudvarról, Felsőzsolcáról és Nyékládházáról indul, az utasokat Bz-motorvonatok szállítják Ózd, Tornanádaska, Szerencs, Füzesabony, Hatvan felé. Debrecen, Nyíregyháza környékén néhány vonat közlekedik.

Szeged állomás nem indít, nem fogad vonatokat, a budapesti közlekedés Kiskundorozsma állomásról bonyolódik. Szeged és Kiskundorozsma között autóbuszok szállítják az utasokat. Baja, Kecskemét, Békéscsaba helyzete egy-egy vonat kimaradása mellett kielégítő, késések mindenütt vannak.

Szombathely állomás nem indít és nem fogad vonatokat, az utasokat vonatpótló autóbuszok szállítják azokhoz az állomásokhoz, ahonnan továbbmehetnek vonatokkal.

Zalaegerszegen az átmenő forgalom biztosított, a forgalmi szolgálatra jelentkező munkatársak közül mindenki felvette a munkát. A jegyvizsgálók korlátozták a vonatközlekedést, összesen három vonatot tudtak indítani; Szombathely, Nagykanizsa és Hodos irányába.

Friss információk a személyszállító vonatok indulásáról, illetve kimaradásáról>>>

Ajánlott videó

Olvasói sztorik