Belföld

Komoly havazás várható

Péntek délután erős havazás válthatja fel az esőt. Számottevő hótakaróra a hegyekben van kilátás. A hőmérséklet nulla és öt fok körül alakul.

Péntek reggeltől újra országossá válik a csapadék: a Dunántúlon és az Északi-középhegység magasabb részein havas eső, hó, másutt inkább eső valószínű. A nyugati és a középső országrészben megerősödik, a Kisalföldön olykor viharossá fokozódik az északnyugati szél, míg keleten és a délnyugati határszélen mérsékelt marad a légmozgás. Délelőtt nulla és hat fok körül alakul a hőmérséklet.

Délután továbbra is borult, csapadékos marad az idő. Az addigi esőt északnyugat felől egyre nagyobb területen, így estig a középső és az északi országrészben is havas eső, hó váltja fel, nyugaton azonban ekkor már fokozatosan gyengül a csapadék. Számottevő hótakaró kialakulására elsősorban a hegyekben van kilátás, másutt várhatóan kevéssel fagypont felett alakul a hőmérséklet.

Részletes jelentésért kattintson az FN időjárás oldalára!

Délnyugaton és északkeleten mérsékelt marad a légmozgás, másutt élénk, olykor erős, a Kisalföldön és a Bakonyban viharos lökésekkel kísért északnyugati szél várható. Emiatta Bakonyban hófúvásokra is fel kell készülni. A délutáni hőmérséklet egy-öt fok körül alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik