Belföld

Folytatódik a káosz a vasúti közlekedésben

Folytatódik a vasutassztrájk, továbbra is nagy a bizonytalanság a vasúti közlekedésben.

Továbbra is a káosz az úr a vasúti közlekedésben, a MÁV-Start Zrt. honlapjáról tájékozódhatunk az induló és érkező vonatokról.

Budapesten a Déli és a Keleti pályaudvaron nincs vonatközlekedés, de a Nyugati pályaudvar működik – mondta Kavalecz Imre, a MÁV sajtófőnöke.

Szerdán a reggeli műszakváltáskor a budapesti Nyugati pályaudvaron is sztrájkba léptek a jegyvizsgálók, így már ott is bizonytalan a vonatok indulása – jelentette a távirati iroda helyszíni tudósítója.

A pályaudvaron csak néhány embert látni, a két-három nyitva tartó jegypénztárnál senki nem várakozik, az információs pultnál sztrájkot jelző tábla fogadja az érdeklődőt. A büfék, boltok, trafikok, újságosok nyitva tartanak.

A Keleti pályaudvar központi kijelzőjén egyetlen járat sem szerepel, az információnál nem tudnak induló vonatról. A középső vágányoknál, az ütközőbakok felett kiírás feszül: „Sztrájk! Nincs megállás!”.

A mozdonyvezetők dolgoznak

Korábbi közlés szerint a kedd esti műszakváltás során az 1660 forgalomirányítóból 115 vasutas nem vette fel a munkát, a többség, 1545 munkavállaló azonban dolgozik. A mozdonyvezetők száz százalékban dolgoznak. A MÁV-Start kedd éjszakára kivezényelt 904 dolgozója közül 299-en sztrájkolnak.
Nézze meg az FN Tudósító (Mészáros Gábor) fotóit a vasutassztrájkról!

Nézze meg az FN Tudósító (Mészáros Gábor) fotóit a vasutassztrájkról!

A MÁV Zrt. vezetése szerda reggel ismét azt közölte, hogy a sztrájkot szervező szakszervezet követeléseit irreálisnak tartja, azokban ezért nem engedhet. A cég ugyanakkor kész tárgyalni minden reális igényről, kérésről és követelésről.

Teljes a bizonytalanság

Teljesen bizonytalan, hogy indulnak vagy érkeznek vonatok a nagykanizsai vasútállomáson, ahol továbbra sem sztrájkolnak a vasutasok, de a környező forgalmi csomópontokon lévő munkabeszüntetés miatt csak néhány vonat tud közlekedni.

A MÁV késő esti tájékoztatása szerint Budapest és Nagykanizsa között csak részben, nem teljes útvonalon volt közlekedés a siófoki állomás egyes dolgozóinak sztrájkja miatt, ennek ellenére kora reggel begördült Nagykanizsára a Kelenföldről indult vonat.

A MÁV nyugat-dunántúli területi kommunikációs vezetője az MTI-t arról tájékoztatta, hogy kedden este a zalaegerszegi csomópont forgalmi munkatársai közül minden szolgálatra jelentkező munkavállaló felvette a munkát. Zalaegerszeg tehát fogadni és indítani is tudta a vonatokat, az átmenő személyszállítási vonatforgalom és a kocsivizsgálat is biztosított volt.

T. Leiner Ildikó az elmúlt napok tapasztalatai alapján közölte: ezúttal is a jegyvizsgálókon múlik, hogy munkabeszüntetésük okoz-e fennakadást az induló vonatoknál.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik