Belföld

Javul a helyzet Ferihegyen

Pozitívan értékelik a munkáltatóval folytatott keddi tárgyalásokat a ferihegyi sztrájkot hirdető szakszervezetek, megítélésük szerint olyan javaslatot készítettek, amelyet a BA akár azonnal aláírhat, így a sztrájk is véget érhet.

Kovács Zoltán, a Repülőtéri Dolgozók és Szolgáltatók Szakszervezetének elnöke a tárgyalás szünetében pozitívan értékelte az eddigi egyeztetéseket. Elmondta: a munkáltató tett egy javaslatot, amelyre a szakszervezetek átnyújtották írásba foglalt saját elképzeléseiket.

A munkáltató a tárgyalások szünetében értékeli a dokumentumot. Kovács Zoltán optimista volt, úgy érezte, olyan javaslatot tettek, amelyet a Budapest Airport menedzsmentje akár azonnal alá is írhat, ha ez megtörténik, beszüntetik a sztrájkot. Hozzátette: „Bízunk a mielőbbi megegyezésben”.

A munkabeszüntetést múlt héten hirdette meg az RDSZSZ és a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ). Azóta a forgalom csak akadozva haladt Ferihegyen, a járatok keddig jelentős késéssel közlekedtek, többet töröltek a légitársaságok, amelyek maguk is felszólították a feleket a mielőbbi megegyezésre.

Fennakadás nélkül

Kedden már zavartalanul, fennakadások nélkül haladt a forgalom a ferihegyi repülőtéren, köszönhetően annak, hogy a korábbinál több utasbiztonsági ellenőr vette fel a munkát, amelyet külső, a sztrájk idejére foglalkoztatott görög szakemberek is segítenek.

Délután ugyan továbbra is csak a 2B terminálon léptetik be az utasokat, de a sorok gyakorlatilag teljesen megszűntek.

Elég két óra

A Malév még hétfőn bejelentett járatain kívül további törlések nem lesznek, és már számottevő késésekkel sem kell számolni a nap folyamán. A BA azt közölte: a javuló helyzetre tekintettel már nem szükséges három órával az indulás előtt megjelenniük az utasoknak a repülőtéren, elegendő 2 órával a tervezett felszállási időpontot megelőzően jelentkezni a check in pultoknál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik