Belföld

Tart a sztrájk, de üzemel Ferihegy

Kitartanak a Ferihegyen sztrájkot hirdetett szakszervezetek, és elutasítják a munkaadó ultimátumát, amellyel a sztrájk felfüggesztéséhez kötötte az egyeztetések folytatását. A csütörtöki járatok a munkabeszűntetés ellenére rendben felszálltak.

Kovács Zoltán a munkabeszüntetést hirdető egyik szakszervezet, az RDSZSZ sztrájkbizottságának elnöke csütörtök reggel úgy nyilatkozott, a sztrájk az első napon sikeres volt, a dolgozók jelentős támogatottságát élvezte és hasonló helyzetre számítanak csütörtökön is. Kudarcot csak az jelentett, hogy a menedzsment nem volt hajlandó egyeztetni a sztrájk alatt, ehelyett “Európában szokatlan módon sértegette a munkavállalókat és ultimátumot adott” – tette hozzá.

A kora reggeli járatok rendben elindulnak a Ferihegyi repülőtérről csütörtökön is, és habár a munkabeszüntetés már a második napja tart, hét óráig, a reggeli műszak megérkezéséig nem lesz probléma – mondta Szollár Domokos, a Budapest Airport szóvivője csütörtök reggel. A sztrájk első napján a menetrend szerint közlekedő mintegy 250 járatból ötvenet töröltek, és a legtöbb késve indult.

A határozatlan idejű munkabeszüntetést szerda reggel 6 órától hirdette meg a BA két szakszervezete, a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ) és a Repülőtéri Dolgozók és Szolgáltatók Szakszervezete (RDSZSZ), miután eredménytelenül zárultak a munkáltatóval, egyebek mellett a BA átalakításának leállítása és a létszám megtartása érdekében kezdeményezett egyeztetések.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik