Belföld

Gyurcsánnyal zárja az évet az MSZP-választmány

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, az MSZP elnöke tájékoztatójával zárja az évet a szocialista párt választmánya szombaton - közölte Simon Gábor, a testület elnöke.

A zárt ülésen elmondott pártelnöki beszámoló mellett meghallgatják a szocialista párt európai parlamenti (EP) delegációjának beszámolóját az eddig végzett munkáról. Simon Gábor azt mondta, a választmánynak ez évi utolsó ülésén javaslatot kell tennie az EP-képviselők jelölésének elvére és rendjére. Hozzátette: az EP-listáról a márciusi tisztújító kongresszusnak kell döntenie.

Az MSZP EP-listájára az országos elnökség tesz javaslatot február 24-ig, az elnökség és a választmány pedig február 28-ig készít közös előterjesztést a márciusi 21-22-i kongresszusnak.

Az MTI információi szerint az MSZP elnöksége a jelöltek kiválasztásának elveire már javaslatot tett. Ez alapján a jelölttel szemben támasztott követelmény egyebek mellett az adott szakterületen való jártasság, tárgyalóképes nyelvtudás, lehetőség szerint két uniós nyelven.

Az MSZP listáját olyan személynek kell vezetnie, aki a párt hitvallását, céljait és törekvéseit ismeri, azokat a közvélemény előtt képviselni tudja, és politikusi képességgel rendelkezik – hangsúlyozta a szocialista elnökség.

Simon Gábor beszámolt arról is, hogy a szombati ülésen megvitatják a párt pénztárnokának javaslatát az MSZP 2009-es költségvetésének irányelveiről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik