Belföld

Gyurcsány szerint békülékeny a Fidesz

Gyurcsány Ferenc üdvözölte, hogy hosszú idő után „az együttműködés mondatai" hangzottak el a Fidesztől. A kormányfő szerint 50-100 ezer munkahely szűnhet meg, miközben az állam 50-90 ezer újat teremthet.

Örülök, hogy régóta először az együttműködés mondatait lehetett hallani a legnagyobb ellenzéki párttól – reagált Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Orbán Viktor szavaira, miszerint konkrét kérdésekben együttműködik a Fidesz a kormánnyal azért, hogy egy-két hónapon belül megszülessen az a 25-30 intézkedés, amely alkalmas arra, hogy az építőipari munkahelyek a válság ellenére megmaradjanak.

A miniszterelnök a kormány szerdai ülése után tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: ezen az úton kell tovább menni, ha elkezdik az együttműködést kisebb területeken, akkor lehet folytatni máshol. Gyurcsány Ferenc szerint a kormányoldal hetek-hónapok óta azt mondja, ha máskor nem, legalább a pénzügyi, gazdasági válság kezelésekor azt kell keresni, amiben együtt lehet működni. A magyar polgárokat, családokat, vállalkozásokat nem igazán izgatja, hogy a pártok milyen okok miatt nem hajlandók erre – fűzte hozzá.

Orbán Viktor szerdán bejelentette, hogy a Fidesz konkrét kérdésekben együttműködik a a kormánnyal azért, hogy egy-két hónapon belül megszülessen az a 25-30 intézkedés, amely alkalmas az építőipari munkahelyek megtartására.

A kormányfő elmondta még, hogy Magyarországon 50-100 ezer munkahely szűnhet meg a pénzügyi-gazdasági válság következményeként, miközben az állam a közfoglalkoztatásban nagyjából 50-90 ezer munkahelyet tud teremteni. Ebből 25-30 ezer már az idei közfoglalkoztatásban is szerepelt, és ehhez jön hozzá 50-60 ezer fő, akiknek a foglalkoztatását a szociális törvény hétfőn elfogadott változtatása teszi lehetővé – közölte a miniszterelnök.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik