Belföld

Életveszélyben a forró vízbe esett kislány

Életveszélyes égési sérüléseket szenvedett egy hároméves érpataki kislány, aki disznóvágás közben forró vízbe esett.

A gyermek még szombaton esett szülei udvarán disznóöléskor a forró vízbe, s az esetről a miskolci kórház értesítette vasárnap a rendőrséget – mondta Fülöp Gergely százados, a megyei kapitányság szóvivője.

A rendelkezésre álló adatok szerint a hatgyermekes érpataki család az udvaron dolgozta fel a levágott disznót, egy forró vizes edényt viszont bevittek a házba, letették a padlóra, ahol a kislány beleesett. Az édesanyja a szomszédot kérte meg, hogy kocsival vigye a gyereket Újfehértó orvosi ügyeletére. Az ottani orvos azonban éppen egy másik sürgős eset helyszínén tartózkodott, ezért az ápolónő azt tanácsolta, várják meg, míg mentőt hív, és a nyíregyházi kórházba szállítják majd a sérültet.

Az édesanya inkább vonattal vitte gyermekét Debrecenbe, ahonnan azonban mentővel tovább küldték a testfelületének 45 százalékán megégett kislányt a miskolci gyermekintenzív osztályra.

A rendőrség gondatlanságból elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés miatt rendelt el nyomozást az ügyben, az eljárásnak jelenleg még nincs gyanúsítottja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik