Belföld

Éles a verseny Ferencvárosban

Nagyon szoros a küzdelem a két nagy párt jelöltje között a Ferencvárosban, ahol január 11-én időközi parlamenti választást tartanak - írta a szombati Népszava a Szonda Ipsos felmérését közzétéve, amely szerint az ­összes megkérdezett 23 százaléka a Fidesz jelöltjére, Bácskai Jánosra, 22 százaléka Bánsághi Tamás MSZP-s indulóra szavazna.

A voksolásra az SZDSZ-es Gegesy Ferenc lemondása miatt van szükség.

A választókerület lakói­nak mindössze 39 százaléka ígéri biztosra megjelenését a szavazáson: a Fidesz valamivel jobban aktivizálta a szavazóit (56 százalék biztosan elmegy), ám az MSZP-szavazók 52 százaléka is részvételt ígér. A már említett összes megkérdezett 5 százaléka szavazna a szabad demokrata John Emesére. A többi jelölt támogatottsága 1-2 százalék körüli.

A biztos jelöltválasztók csoportjában valamivel nagyobb, hatszázalékos a Fidesz indulójának előnye, ám itt az SZDSZ-es John Emesénél tíz százalékot mértek. Nagy kérdés, hogy lesz-e második forduló. A jelenlegi adatok szerint igen, hiszen 50 százalékos részvétel alatt újra az urnákhoz hívják a kerület választóit, és akkor lehetőség lesz esetleges visszalépésekre.

Ha a második fordulóban kevesebb, mint 25 százalékos lesz a részvétel, tavasszal ismét időközi választást tartanak.

A Szonda Ipsos adataiból kiderül az is, hogy mindkét nagy párt jelöltjének van tartaléka. Sok a bizonytalan, például az MSZP szavazóinak ötöde sem döntötte még el, hogy melyik indulóra szavaz az időközi választáson – olvasható a lapban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik