Belföld

Még jelentkezhetnek az SZDSZ frakcióvezetői posztjára

A jelölőbizottság azt fogja javasolni, hogy az SZDSZ a hétfői szavazásig tolja ki a frakcióvezetői, illetve frakcióvezető-helyettesi jelöltállítás határidejét - mondta Bőhm András, a háromtagú testület egyik tagja, liberális parlamenti képviselő pénteken.

Az SZDSZ parlamenti frakciójának élére eddig a posztot jelenleg is betöltő Kóka János, illetve a pártelnök Fodor Gábor jelöltette magát. A frakcióvezető-helyettesi tisztségért eddig egyedül a feladatot most is ellátó Gusztos Péter jelentkezett.

Bőhm András elmondta: a szavazáson a bizottsági tagságokról is dönteni kellene, de a hétfői frakcióülésen erre valószínűleg nem kerül sor. Az SZDSZ országgyűlési képviselőcsoportját jelenleg Kóka János volt pártelnök vezeti. Kókát Eörsi Mátyás lemondása után tavaly december elején választották titkos szavazással frakcióvezetővé.

Mandátuma december 5-én jár le. Fodor Gábor ezen a héten hétfőn, a párt országgyűlési képviselőcsoportjának ülése után jelentette be: pártelnökként élni kíván azzal a jogával, hogy frakcióvezetői posztra jelöljék. Hozzátette, hogy a jövő évi európai parlamenti választások előtt az SZDSZ-nek teljes erővel az egységességre kell törekedni, hogy az meghozza a sikert.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik