Belföld

Razziáztak a Józsefvárosi piacon

Kilencven hatósági ellenőr száz ellenőrzést végzett szerdán, a Csillagszóró II. nevű akció keretében a Józsefvárosi piacon, ahol minden második esetben találtak hiányosságot; várhatóan öt és fél millió forint bírságot szabnak ki - írta közleményében az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH).

Az év végi ünnepekhez kapcsolódó akcióban a rendőrség szinte hermetikusan lezárta szerdán a piac ki- és bejáratait. Az APEH közép-magyarországi régiós revizorai mellett vámosok, fogyasztóvédők, munkavédelmiek, a tisztiorvosi szolgálat munkatársai, és az élelmiszerbiztonságiak vettek részt az akcióban.

Szerdán tíz esetben mulasztották el a nyugtaadást, és három embert feketén foglalkoztattak. Emellett az ellenőrök lefoglaltak veszélyes fényfüzéreket, 21 kilogramm nem megfelelő minőségű élelmiszert, sőt a közbiztonságra veszélyes eszközöket – boxert, viperát, elektromos sokkolót – is. Az akcióban közreműködő rendőröknek egy körözött személyt is sikerült előállítaniuk.

A közlemény szerint a Józsefvárosi piacon ugyan már szinte mindennapos a hatósági jelenlét, mégis rendre megismétlik az ottani árusok a törvénysértéseket. A főváros VIII. kerületében lévő piacon ezért a mai napig minden megtalálható, ami a feketegazdaságra jellemző.

A mostani ellenőrzések célja is a jogsértések felderítése, az adó- és járulékfizetők körének bővítése, az egészségre ártalmas termékek forgalomból történő kivonása, a fekete foglalkoztatás kiszűrése, a hamisított termékek felderítése és az illegális migráció visszaszorítása volt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik