Belföld

Pert vesztett a Blikk a rendőrök ellen

Első fokon pert nyert Bolcsik Zoltán, a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) volt vezetője és Zsombok György, a móri bankrablás nyomozásának vezetője a Blikk című napilappal szemben.

A nem jogerős ítélet szerint az újság megsértette a két rendőr jó hírnevét azzal, hogy azt állították róluk: “rávarrták” Kaiser Edére a nyolc halálos áldozatot követelő bankrablást – mondta Papp Gábor, a két rendőr jogi képviselője.

A napilap egyik tavaly februári címlapján azt írta „hallgatnak, akik Kaisert tömeggyilkossá tették”. Ezzel és az újságban folytatódó cikkel – amelyben megnevezik Bolcsik Zoltánt és Zsombok Györgyöt – a Fővárosi Bíróság álláspontja szerint a lap megsértette a két rendőr jó hírnevét.

A bíróság nem jogerős ítélete eltiltotta az újságot a további jogsértéstől, továbbá a Blikknek elnézést kell kérnie a rendőröktől és 300-300 ezer forintot kell megfizetnie nekik.

Papp Gábor tájékoztatása szerint a rendőrök a pénzt a rendőrárváknak, továbbá a 2003 májusában, szolgálatteljesítés közben tűzpárbajban elhunyt Borsos József gyermekeinek ajánlják fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik