Belföld

Megkezdődött a prostigyilkos pere

Megkezdődött annak a gyilkossággal vádolt férfinak a pere a Zala Megyei Bíróságon, aki a vádirat szerint olyan súlyosan bántalmazott egy prostituáltat, hogy az belehalt a sérüléseibe. A holttestet a vádlott a vasúti sínekre fektette, hogy az eset öngyilkosságnak tűnjön, majd elmenekült a helyszínről.

A vádirat szerint a nagykanizsai férfi 2007. július 26-án, a gyilkosságot megelőző este barátaival szórakozott, majd az italozást másnap délelőtt ismerőseivel tovább folytatta. A kora délutáni órákban egyedül távozott a szórakozóhelyről, majd személygépkocsijával a 7-es főúton Nagyrécse felé indult, ahol a vasútállomáshoz vezető összekötő útnál felvett a kocsijába egy út mentén álló, 18 éves prostituáltat.

A főútvonaltól fél kilométerre lévő, nagyrécsei vasútállomás rakodó rámpájához vezető útra hajtottak. Az út környezete bokros, fás, innen egy keskeny átjárón közelíthető meg a 10 méter távolságra található vasúti sínpár.

Agyonverte

A 29 éves vádlott – mindeddig ismeretlen ok miatt – súlyosan bántalmazta, ütlegelte, rugdosta a lányt. Legkevesebb 12-13, nagy erejű ütést mért a fejére, valószínűleg egy tompa élű tárggyal is megütötte. A kemény ütésektől a lány olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.

Holttestét bántalmazója az átjárón keresztül a sínekhez vonszolta, majd öngyilkosságnak álcázva tettét, az élettelen testet a sínpárra fektette. Ekkor érkezett Budapest felől a gyorsvonat. A vonatvezető észlelte a síneken fekvő testet, vészfékezett, de a 80 kilométeres sebességgel haladó szerelvényt már nem tudta megállítani. A vonat érkezésekor a vádlott gépkocsijával elhajtott a helyszínről: a menekülő gépkocsivezetőt azonban a vonat több utasa is észrevette.

Bújt az üldözött

Néhány nap múlva – miután rájött, hogy a gépkocsiját már megtalálta a rendőrség – külföldre távozott. Mobiltelefonját lecserélte, gépkocsiját pedig Lentiben, egy parkolóban hagyta. Ismerősével Olaszországba szállíttatta magát azzal a céllal, hogy onnét hamis iratokkal továbbutazzon Thaiföldre.

Augusztus 13-án, tartózkodási helyének pontos megjelölésével európai és nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellen. A továbbutazáshoz szükséges pénzt nem tudta előteremteni, kapcsolatait felderítették, így 2007. augusztus 17-én Bolzano városában feladta magát az olasz rendőrségen, amely szeptember 19-án átadta a magyar hatóságoknak.

Nem meri elmondani

A tárgyaláson a férfi csak részben ismerte el bűnösségét, azzal a megjegyzéssel, hogy „a teljes igazságot nem mondhatja, nem meri elmondani”. Vallomásában azt állította, hogy 2007. július 27-én délután ismerőse választotta ki a főút mellett álló lányt, aki a hátsó ülésre szállt be. Miután az elhagyatott részre érkeztek, ismerőse a lánnyal együtt kiszállt. Ő az autóban bóbiskolt, és csak később, mikor kiszállt, vette észre a 10-12 méterre fekvő lány holttestét.

Elmondása szerint ismerőse megfenyegette, ha bárkinek elmondja, ugyanolyan sorsra jut, mint a lány, ezért segített a nyomok eltüntetésében, majd társával együtt hajtottak el a helyszínről.

Szállásszerző

Tagadta a bűnösségét az a férfi is, aki a vádirat szerint Olaszországban segítette a gyilkossággal gyanúsított férfi bujkálását. A bűnpártolással vádolt férfi a bíróságon azt vallotta, hogy barátjának csak a szállásszerzésben segédkezett, és nem volt tudomása arról, hogy gyilkossággal gyanúsítják.
A per tárgyalása négy napon át folytatódik a megyei bíróságon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik