Belföld

Megérkezett az OMSZ-hez az infarktusos panasza

Megérkezett az Országos Mentőszolgálathoz (OMSZ) az a panasz, amelyet a Budai Irgalmasrendi Kórház tett; a mentőszolgálat kivizsgálja az ügyet - közölte Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője.

A kórház azzal kapcsolatban kért vizsgálatot a mentőszolgálattól: két és fél órába telt, amíg kiérkezett a mentő egy infarktusos beteghez, holott a híváskor közölték, akut infarktusos beteghez kérnek autót – írta pénteki számában a Magyar Nemzet. Az eset még szerdán történt.

Tomcsányi János, a Budai Irgalmasrendi Kórház kardiológiai osztályának vezetője a lapnak elmondta: a korábban infarktussal kezelt beteg a kórház ortopédiáján lett rosszul, ahová egy másik épületben lévő kardiológiai osztályról szállították át vizsgálatra.

Szerdán reggel 8 óra előtt riasztották a mentőket – mondta Tomcsányi János -, mert az ortopédián egy férfi infarktust kapott. A mentő a telefonhívás után körülbelül két órával érkezett meg, így a beteg csak 10 óra után kerülhetett a néhány háztömbnyire lévő szívkatéteres laborba.
Hozzátette, hogy visszahallgatták a telefonhívást, s kiderült: egyértelműen tudatták a mentésirányítóval, hogy akut infarktusról van szó.

Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője azt közölte: a kórház panasza megérkezett, vizsgálódnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik