Belföld

Demonstráció miatt zárják le fél Budapestet

A főváros több helyszínén forgalomkorlátozás lesz szombaton az egységes közszolgálati demonstráció miatt.

Péntek este nyolc órától szombat este nyolcig tilos megállni a Kossuth téren, a Vértanúk terén, az Alkotmány utcában, az Akadémia utcában és a Nádor utcában a Zoltán utca és a Vértanúk tere között.

Szintén nem szabad megállni a Szalay utcában, a Falk Miksa utcában a Szalay utca és a Balaton utca között, a Balaton utca mindkét oldalán a Falk Miksa utca és a Honvéd utca között és a Tüköry utcában, valamint a Pesti alsó rakparton a Lánchíd és a Dráva utca között.

Ugyanilyen korlátozás lesz érvényben az Arany János utcában a Nádor utca és az Akadémia utca között, a Zoltán utcában a Nádor utca és a Szabadság tér között, a Roosevelt téren a József Attila utca és az Akadémia utca között, valamint az Andrássy út minkét oldalán, a szervizutakon is.

Szombat reggel nyolc órától délután négy óráig tilos megállni az V. kerületi Markó utcában is – áll a rendőrségi közleményben.
Szombaton mintegy harminc érdekképviselet vesz részt az egységes közszolgálati demonstráción. A szakszervezetek közösen tiltakoznak a közszférát érintő, tervezett kormányzati megszorítások ellen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik