Belföld

Elfelezték a hódmezővásárhelyi képviselők tiszteletdíját

Egyhangú döntéssel felére csökkentette Hódmezővásárhely önkormányzata a képviselők tiszteletdíját csütörtöki rendkívüli ülésén és megszüntették a bizottsági tisztségekért járó díjazást.

Korsós Ágnes közlése szerint bruttó 100.490 forintról, bruttó 50 ezer forintra csökkentették a képviselők tiszteletdíját. A közgyűlés továbbá Lázár János polgármester javaslata alapján megszüntette a bizottsági elnöki és bizottsági tagságért járó díjakat, eltörölte a részönkormányzati és külső bizottsági tagok tiszteletdíját. A képviselők megszüntették a tanácsnokok díjazását is.

A jegyző kifejtette: egy vásárhelyi települési képviselő korábban átlag bruttó 161 760 forintot keresett. Hódmezővásárhely városa a közgyűlés és a bizottságok tagjaira, valamint a részönkormányzatra eddig évente 68 millió forintot költött. A döntés a város adófizetőinek éves szinten 50 millió forintos megtakarítást jelent majd.

A döntés része a korábban a polgármester által meghirdetett takarékossági programnak, amelynek elindítását a gazdasági válság elhúzódásával indokolta a város vezetője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik