Belföld

11,5 millióba került Gyurcsány különgépe

Különgéppel utazott kétnapos törökországi, illetve moldovai útjára Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, ennek oka, hogy ez volt a legolcsóbb megoldás - közölte Budai Bernadett, kormányszóvivő.

A különgép bérlése 11,5 millió forintba kerül – közölte Budai Bernadett, aki szerint azért döntöttek emellett, mert minden más lehetőség csak ennél drágább lett volna. Az átszállási lehetőség hiányában szállást kellene biztosítani a 30 fős delegáció tagjainak, így ezzel az utazás költsége több lenne, mint a különgép bérléséé – hangsúlyozta. A takarékossági szempontból mindig az olcsóbb megoldást választják – mutatott rá Budai.

A kormányfő csütörtökön utazott Törökországba, pénteken pedig a Közép-európai Kezdeményezés (KEK) miniszterelnöki csúcstalálkozóján vesz részt a moldovai Chisinauban. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Recep Tayyip Erdogan kormányfő meghívására utazik a török fővárosba, ahol a kereskedelmi kapcsolatok és befektetések bővítéséről és energiapolitikai kérdésekről, így a Nabucco-gázvezetékről is tárgyal majd török kollégájával.

A kormányfő pénteken a Moldovai Köztársaságba utazik tovább, ahol felszólal a Közép-európai Kezdeményezés tagállamainak éves miniszterelnöki csúcstalálkozóján. A fővárosban, Chisinauban Gyurcsány Ferenc megbeszéléseket folytat majd Zinaida Greceanii moldovai miniszterelnökkel és Vlagyimir Voronyin köztársasági elnökkel is. A gazdasági együttműködés elmélyítése mellett a megbeszéléseken szó lesz a Moldovai Köztársaság és az Európai Unió kapcsolatainak erősítéséről és a moldovai reformfolyamatokról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik