Belföld

Szünetelteti kedvezményeit a MÁV-Start

A MÁV-START Zrt. 2008. december 1-jétől szünetelteti az életkorhoz kötött, 20 százalékos kedvezményt, amelyet az 55. életévüket betöltött nők, valamint a 60. életévüket betöltött férfiak vehettek igénybe - közölte a vasúttársaság szerdán.

A MÁV-START Zrt. ezt a döntését az Európai Unió alapszabályainak megfelelve, a nők és a férfiak közötti, életkor szerinti diszkriminációjának feloldása érdekében hozta.

Az életkorhoz kötött kedvezmény alapján 2008. november 30-án, elővételben még megváltható a kedvezményes menetjegy, amely az érvénytartamon belül felhasználható.

A szüneteltetés várhatóan addig marad fenn, amíg az uniós szabályozás érvényben marad.

A MÁV-START továbbra is ajánlja utasainak a Start Klub kártyát, amely érvényességi ideje alatt 50 százalékos kedvezményt nyújt – mondta Gál Péter.

A kommunikációs igazgatóság helyettes szóvivője ismertette az 50 százalékos kedvezményre jogosító Start Klub kártya feltételeit. Eszerint féléves időtartamra a kártya 26 éven aluliaknak 14 900 forintba, 26 éven felülieknek 19 900 forintba kerül, egy éves időtartamra 26 éven aluliak 24 900 forintért, 26 éven felüliek 34 900 forintért vehetik meg a Start Klub kártyát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik