Belföld

Pozsonyba hívják Draskovicsot

A szlovák belügyminiszter a magyar igazságügyi miniszternek küldött válaszában azt állítja a dunaszerdahelyi futballmérkőzésen történt rendőri beavatkozás összhangban van a szlovák törvényekkel, és nem a szlovák, magyar, cseh vagy más szurkolók ellen, hanem a huligánok ellen irányult -erősítette meg Draskovics Tibor az MTI értesülését.

A távirati iroda információi szerint Robert Kalinák kedden küldte el válaszlevelét Draskovics Tibornak, amelyben azt is hangsúlyozta, hogy a történtekről készült jelentés bizonyítja, hogy a rendőrség mindkét oldal szurkolói ellen fellépett, függetlenül azok nemzetiségétől, és mindkét oldalon keletkeztek sérültek.

A szlovák belügyminiszter a levélben azt javasolja Draskovics Tibornak, hogy személyesen is egyeztessenek, ha lehet, látogasson el Pozsonyba, de ha erre nincs ideje, akkor találkozzanak november 27-én Brüsszelben – tudta meg az MTI.

Draskovics Tibor az MTI megkeresésére szerda este megerősítette: valóban kapott ilyen tartalmú levelet Robert Kalináktól.

Az igazságügyi és rendészeti miniszter elmondta, csütörtökön Brüsszelben lesz egy rövid találkozója a szlovák belügyminiszterrel, amelyen annak szellemében lép majd fel, amilyen álláspontot Gyurcsány Ferenc képviselt a révkomáromi magyar-szlovák miniszterelnöki találkozón.

A miniszter kitért arra, emellett várhatóan Pozsonyban is találkozni fog a szlovák belügyminiszterrel, mivel elfogadta Robert Kalinák meghívását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!