Belföld

Nem okozott fennakadást a hó

A hó ellenére az országban nincs fennakadás, nincs elzárt település az országban. Hajnalig három baleset történt, ám senki sem sérült meg. Budapesten takarítják az utakat, a BKV-közlekedésben sincs fennakadás.

Nincs hóhelyzet, az országban nincs elzárt település, a hétfő délután óta tartó havazás az ország keleti részére tevődött át, Borsod-Abaúj-Zemplén, valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe – közölte Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője.

Balesetek, sérülés nélkül

Három baleset történt hajnalban mindössze a hó- és útviszonyok következtében. Az egyik Pilisvörösváron, itt egy Volánbusz csúszott meg, de sérülés nem történt. Szabolcsban az M3-as 217-es szelvényében egy üres tartálykocsi az árokba hajtott, Újfehértónál, a 4-es főúton pedig egy pékárut szállító csúszott meg, sérülés egyik helyen sem volt – közölte a szóvivő.

Összegzése szerint hétfőn délutántól a hóviszonyok következtében mintegy hatvan esetben volt riasztás műszaki mentés, az autók megcsúszása miatt.

Nézze meg az FN Tudósító (Mészáros Gábor) fotóit az esti havazásról!

Nézze meg az FN Tudósító (Mészáros Gábor) fotóit az esti havazásról!

Budapesten 12 centi esett

Tizenhét centiméter hó esett a fővárosban hétfőn délutántól kedden hajnalig az észak-budai, illetve az észak-pesti területeken, míg a város déli részein ennél valamivel kevesebb a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. mérése szerint.

A havazás ellenére, az FKF munkájának is köszönhetően, a BKV valamennyi járata elindult hajnalban, még a hegyvidéki részeken is – közölte Horváth László, a közterület-fenntartó szóvivőhelyettese.

A BKV is takarít

Az éjszakai órákban megkezdték a BKV-megállóhelyek takarítását, a pesti oldalon, ahol inkább latyakos a hó, ez be is fejeződött, míg Budán folyamatosan tisztítják meg a hótól a megállókat – közölte Erős János, a közlekedési vállalat fődiszpécsere.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik