Belföld

Szájer vagy Schmitt vezeti a fideszes EP-listát

Fideszes elnökségi tagok véleménye szerint Szájer József vagy Schmitt Pál lehet a listavezető a párt európai parlamenti választási listáján - írta a Népszabadság. A Magyar Nemzet szerint az már bizonyos, hogy a pártlista egyik előkelő helyét foglalhatja el, s újrázhat Szájer József, Schmitt Pál, Gál Kinga, Őry Csaba, Járóka Lívia és Gyürk András.

Szájer József, az európai parlamenti fideszes delegáció vezetője a Népszabadságnak elismerte, hogy már voltak informális egyeztetések a párt jövő évi EP-listájáról, de “még semmi sem végleges”. Szájer azt az álláspontot képviseli, hogy a jelenlegi fideszes EP-képviselők jó munkát végeztek, így indokolt lenne, hogy “ők tizenketten folytassák”.

A Népszabadság információi szerint viszont nyilvánvalóan lesznek változások, azért is, mert az már eldőlt, hogy Áder János és Deutsch Tamás is Brüsszelben folytathatja politikai pályafutását. Arról viszont nincs döntés, hogy Pelczné Gál Ildikó is biztos helyet kap az EP-listán. A listán bizonyosan rajta lesz Gyürk András, Gál Kinga, Járóka Lívia, valamint Őry Csaba is.

A Magyar Nemzet szerint a KDNP ismét Surján Lászlót delegálja, akinek jelöltségét a lap forrásai biztosra veszik. Rajtuk kívül távozik a magyar politikából a brüsszelibe Áder János, Deutsch Tamás, és minden bizonnyal Pelczné Gál Ildikó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik