Belföld

Olcsóbb lesz a Kossuth téri karácsony

Szerényebb körülmények között, rövidebb ideig és kevesebb pénzből, de az idén is megrendezi a Miniszterelnöki Hivatal az Ország Karácsonya - Mikulásváros nevű rendezvényt a Kossuth téren. Az idei rendezvény költsége 45,3 millió forint, kétharmada a tavalyinak.

A gazdasági válságra tekintettel egy szűkebb, kevesebb programelemből álló, de a tavalyihoz hasonlóan igényes karácsonyi rendezvénysorozatot állítanak össze a szervezők Gyurcsány Ferenc döntése alapján – mondta Budai Bernadett kormányszóvivő hétfői sajtótájékoztatóján.

A miniszterelnök azt kérte, hogy annyira csökkentsék le a rendezvény költségeit, amennyiből még a karácsony hangulatának megfelelő színvonalas és szórakoztató programokat lehet biztosítani. A kormányfő határozott kérése volt, hogy ez a költség jelentősen alacsonyabb legyen az idén rendelkezésre álló keretnél és a tavalyi költségeknél is. Az idei rendezvény költsége kétharmada a tavalyinak, összesen nettó 45,3 millió forint.

A takarékosabb megoldások érdekében idén a tavalyihoz képest két héttel rövidebb ideig, december 6. és 21. között tart majd nyitva a Meseváros, az Ország karácsonyfája pedig december 26-ig áll majd a Kossuth téren – mondta Budai Bernadett.

A Meseváros ismét Mikulás napján, december 6-án este nyitja meg kapuit, Finnországból ekkor érkezik a térre a lappföldi Mikulás, aki a magyar Mikulással és gyerekekkel közösen bekapcsolja az Ország Karácsonyfájának fényeit – mondta a kormányszóvivő.

Arra a kérdésre, hogy melyik cég nyerte a karácsonyi ünnepek lebonyolításáról kiírt közbeszerzést, Budai Bernadett elmondta: egy korábbi közbeszerzés eredményeként egy három cégből álló konzorcium rendezheti meg az állami karácsonyi ünnepeket, a Pyro-Ker 2000 Kft., az Omegatrade Hungary Kft. és a Privatex-Pyro Hungary Kft.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik