Belföld

Az interneten is kampányolnak az egyetemek

Internetes játékot indított a felsőoktatásba jövőre jelentkezőkért folytatott kampánya keretében a Pécsi Tudományegyetem. A Tudást adunk című beiskolázási játékkal a fiatalok már a felvételi előtt belekóstolhatnak virtuálisan az egyetemi életbe.

A PTE iránt érdeklődők hétfőtől elérhető oldalon tíz kar hatvan szakának felvételi tesztjei közül választhatnak. Ha valamelyik teszten legalább hetven százalékot érnek el, akkor az interaktív oldalnak köszönhetően lehetőségük lesz elmélyíteni tudásukat az adott szakterületen. Sőt, hasznos információkat kaphatnak majdani tanulmányaikról, továbbá Pécsről, a dél-dunántúli régió kulturális, természeti értékeiről, sőt a rendszeres testmozgás és az egészséges életmód szükségességéről is.

A két hónapon át tartó szimulációs játék arra készteti a résztvevőket, hogy maguk járjanak utána a megoldásoknak, cserébe értékelést kapnak pályaalkalmasságukról, személyiségükről, karrierlehetőségeikről, a kiemelkedően teljesítők pedig értékes tárgynyereményekben részesülnek.

A játéknak már komoly sikere volt az üzleti szférában, ahol munkaerő-toborzásra használták. A PTE vezetőinek reményei szerint félezer virtuális hallgatójuk lesz, az oldalra pedig tízezren lesznek kíváncsiak.

Miskolcon virtuális a nulladik évfolyam

A Miskolci Egyetem is hirdeti az internet segítségével a képzéseit: bárki beiratkozhat a Virtuális “0”-dik évfolyamra. A leendő hallgatók itt ízelítőt kaphatnak a karok által kínált képzésekből. A tantárgyak, tesztek megismerése a miskolci intézményben is azt a célt szolgálja, hogy a diákok már a felvételi előtt eldönthessék, valóban érdekli-e őket az adott szak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik