Belföld

Molotov-koktélt dobtak egy pusztadobosi házra

Molotov-koktélt dobtak egy pusztadobosi ház udvarára csütörtök reggel, a támadásban nem sérült meg senki - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrség honlapján közzétett tájékoztatás szerint a Molotov-koktél a pusztadobosi ház udvarán tört szét és hagyott égésnyomot, így a házban tartózkodó 12 ember közül senki sem sérült meg. A vásárosnaményi kapitányság és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság forrónyomos csoportja megkezdte a helyszíni szemlét és az adatgyűjtést. Egyelőre nem lehet tudni, hogy mi áll a támadás hátterében.

Az utóbbi hetekben több hasonló eset történt az országban. November 3-án ismeretlen tettesek két, egymással szemben álló nagycsécsi házra dobtak égő benzines palackot, illetve rálőttek az épületekre. Két ember akkor a helyszínen meghalt. Pécsett két felnőtt vesztette életét kedd este, amikor a házukba bedobott kézigránát felrobbant. Két gyermeket a mentők sokkos állapotban vittek kórházba.

Az országos rendőrfőkapitány országos hatáskörű nyomozócsoport felállítását rendelte el szerdán a Molotov-koktélos, illetve a romák ellen elkövetett kézigránátos, fegyveres támadások felderítésére, és tízmillió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel a pécsi gyilkosság ügyében.
A Nemzeti Nyomozó Iroda felderítő nyomozóiból és a megyei kapitányságok szakembereiből álló nyomozócsoport hatáskörébe 51 idei támadás kivizsgálása tartozik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik