Belföld

Fehér port kapott a Fejér megyei MSZP-iroda

Fehér port tartalmazó borítékot kapott szerdán az MSZP Fejér Megyei Szövetségének székesfehérvári irodája; a nagyon finom, egyelőre ismeretlen összetételű szert Budapesten vizsgálják - közölte a párt megyei elnöke csütörtökön sajtótájékoztatón.

Horváth András elmondta: a borítékban a por mellett egy mocskolódó hangú, a szocialista pártot, annak politikáját és az ott dolgozó embereket ócsároló, de konkrétumokat nem tartalmazó, géppel írt levél is volt. A borítékon gépi nyomtatással feladó is szerepelt, erről azonban a nyomozás érdekében nem adott információt a párt megyei elnöke.
Az MSZP Fejér Megyei Szövetsége első alkalommal kapott fenyegetést. Horváth András úgy tudja, hogy ezzel egy időben két másik megye pártirodájára is érkezett hasonló tartalmú küldemény.

A borítékot az irodában dolgozó ügyintéző bontotta fel, aki értesítette a rendőrséget. A rendőrség, a tisztiorvosi szolgálat és a katasztrófavédelem szakemberei – összesen tizenegyen – 10 órától 16 óráig dolgoztak az esetleges veszély elhárításán, az iroda vegyszermentesítésén.
Az eljárás és a laboratóriumi vizsgálat költsége az érintett három megyében egyébként milliós összeget tehet ki – mondta Horváth András, hangsúlyozva: a „felelőtlen fenyegetőzés, a megfélemlítési kísérlet” sokba kerül, s gyáva, hitvány eszköz a politikai ellenfelek megfélemlítésére.

A párt megyei elnöke azt mondta, hogy az ilyen jellegű cselekményeket el kell ítélnie a társadalomnak, s el kellene törölni a társadalmi és a politikai küzdőterekről is.
Tájékoztatása szerint a vizsgálat eredménye 48, illetve 72 óra múlva készül el.
Fehér port tartalmazó postai küldemény érkezett szerdán az MSZP XII. kerületi szervezetének irodájába is. Hasonló boríték érkezését jelentették egy debreceni irodából is szerda délelőtt; az MSZP debreceni irodája megerősítette: a párt székházába érkezett a küldemény.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!