Belföld

Betondarabbal dobták meg a nagykanizsai polgármester házát

Betondarabbal megdobták a nagykanizsai polgármester házának üvegtégla falát a múlt éjszaka - tájékoztatott a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön.

Marton István polgármester elmondta: a feleségével este negyed 11 után hatalmas csattanásra figyeltek fel a házban, azt követően fedezték fel, hogy a nappalijuk részben üvegtéglából készült falát kívülről megdobták egy nagyjából két kilogrammos betondarabbal. A helyiségben akkor nem tartózkodott senki. Kívülről egy tégla teljesen összetört, a belül szétszóródott üvegszilánkok a lakásban nem okoztak kárt – tette hozzá. A rendőrség rongálás miatt indított nyomozást.

Nem ez volt az első támadás a Fidesz támogatásával két évvel ezelőtt megválasztott városvezető ellen. Tavaly autójának gumijait hasították ki, nem sokkal később pedig maró folyadékot öntöttek a kocsijára a város központjában, a polgármesteri hivatal előtt. A polgármester az utóbbi eset kapcsán rendőrségi feljelentést tett, de úgy tudja, hogy az elkövetőt azóta sem találták meg.

Marton István a mostani támadás kapcsán úgy fogalmazott: “sokak érdekeit sértem, de ezerszer több emberét védem”. Megítélése szerint a hónapok óta ellene folyó politikai kampány az oka a történteknek. A nagykanizsai önkormányzat Fidesz-frakciója az MSZP, az MSZDP és az SZDSZ városi képviselőivel együtt két hete közös sajtótájékoztatón szólította fel távozásra a polgármestert, akivel már nem tudnak együttműködni sorozatos ellentéteik miatt.

Ajánlott videó